Press "Enter" to skip to content

Vokalni sonet 2013

Vsi, ki nas spremljate, najbrž težko pričakujete samostojen koncert z naše strani. Tukaj ga imate!

Da nam bo pri tem podvigu lažje (in lepše), smo se povezali s kvartetom deklet, ki ustvarjajo pod imenom Gallina. Če jih morda kdo še ne pozna – punce so videti dobro, prav tako zvenijo, avtograme tudi rade podelijo! Kratek prispevek o njih si lahko pogledate in poslušate tukaj: https://www.youtube.com/watch?v=GgMgQIkjnGg.

Vokalna skupina Gallina
Vokalna skupina Gallina

Gotovo se bo kdo vprašal, od kod nam ideja za Vokalni sonet?
Zamisel za cikel koncertov Vokalni sonet je nastala leta 2012. Dve sodelujoči skupini na dveh koncertih predstavita preplet koncertnega programa po zgledu zgradbe soneta: štirinajst skladb se ujema s številom verzov v sonetu, zasedbi izvajata vsaka po eno kvartino in tercino, ki sta tematsko zaokroženi, premor med kiticami pa dopolni recitacija soneta. Prvič je Gallina sonet sooblikovala z vokalno skupino Ingenium, letos pa ga bo z nami, torej z Oktetom Aljaž.

Dovolj razlogov torej, da pridete in se sami prepričate, kako zvenijo naše pesmi, prepletene skozi literarno zvrst. Vaše družbe bomo izjemno veseli v sredo, 5.6., v Ljubljani / cerkev sv. Florijana, Gornji trg in v nedeljo, 9.6., v Kopru / samostan sv. Ane, križni hodnik (atrij).

30. maj, 2013

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.